شاید شما به عنوان یک کاربر در زمانی که به دنبال موضوعی در گوگل سرچ می کنید، به سایت هایی برخورد می کنید که درباره آن مطلب، محتوایی دقیقا یکسان دارد و جالب این که هر کدام لینک خود را در پایان مطلب لحاظ می کنند به محتواها، محتوای دوقلو می گویند. در این لحظه شما دچار گمراهی می شوید که این متن در اصل به کدام یک از سایت ها تعلق داشته است و بقیه از آن کپی برداری کرده اند؟ این اتفاق بدترین حالت ممکن برای سایت هایی است که از آن ها کپی برداری می شود زیرا:
۱- در این حالت کم کم سایت ها بازدید کننده های خود را از دست می دهند چون کاربران حس می کنند که این سایت ها بی اعتبار هستند و این باعث افت رتبه سایت اصلی می گردد.
۲- زمانی که گوگل با این حالت روبرو می شود، رتبه ای که هر صفحه داده است را تقسیم بر تعداد صفحات مشابه می کند و به هر کدام اختصاص می دهد و این امر هم باعث افت رنک سایت شما می شود.
اما لازم است بدانید که گوگل با الگوریتم هایی سریعا متوجه سایت های کپی بردار می شوند و در نهایت، سریعا ورق بر می گردد و همه چیز به نفع سایتی که منبع اصلی متن است تمام می شود که برای یک راه گوگل برای تشخیص این که کدام سایت اولین بار این متن را ارائه کرده است، تاریخ ارائه مطلب است و بر اساس آن لینک ها را در سیستم ایندکس خود قرار می دهد که استفاده از تگ Canonical Url برای این منظور است.
معرفی تگ Canonical Url
زمانی که برخی از سایت ها، از مطالب سایت های دیگر بدون ذکر منبع در سایت خود استفاده می کنند، موتور جست و جو دچار ابهام می گردد زیرا:
۱- نمی تواند تشخیص دهد که منبع اصلی متن از کجاست.
۲- در نتیجه نمی تواند درست تصمیم گیری کند که در نتیجه جست و جوی کاربر، کدام صفحه را نشان دهد.
۳- و در نهایت در ارائه رتبه به آن صفحات سایت ها، دچار خطا می شود.
در اینجا است که Canonical Url وارد عمل می شود. توصیه همه سئوکارها به وبمسترها این است که در صفحات خود از این تگ استفاده کنند زیرا زمانی که گوگل به محتوای تکراری یا همان محتوای دوقول برخورد می کند، این تگ می تواند منبع اصلی متن را مشخص کند و در نتیجه گوگل دچار خطا در تعیین سایت متخلف گمراه نشود.
حتما بخوانید :
- انکر تکست (Anchor Text) یا کلمات لینک شده
- تفاوت بازاریابی اینترنتی و بازاریابی الکترونیک
- تولید محتوای جذاب
- عملیات سئو و پاسخ به موتورهای جست و جو آری یا نه؟
- دلایل عدم مطالعه محتوای وب سایت